Que contentes estem a Calafell!

Cartell 8 de març Aj. Calafell
Mireu la imatge que l’Ajuntament de Calafell ha utilitzat per publicitar els actes que durà a terme el 8 de març amb motiu del dia internacional de la dona. Ja sabeu, el dia en què es commemora la lluita de les dones per reclamar la igualtat amb els homes. És un dia de reivindicació i de denúncia. No és una festa en sentit tradicional, és una jornada de reflexió, per pensar que, tot i els avenços en les societats desenvolupades en les últimes dècades, les dones segueixen tenint menys drets que els homes.

Es veu que a Calafell, però, les dones salten d’alegria el 8 de març. Si us fixeu en el cartell, dues noies joves amb biquini salten eufòriques a la platja ─no a la de Calafell, sembla─ i transmeten el seu amor en forma de cor. Per què deuen estar tan contentes?

Crec que l’Ajuntament el que vol és transmetre a la ciutadania que ser dona i jove és el millor que et pot passar a la vida. Perquè si la imatge fos la d’una marroquina que treballa amb un contracte (si en té) precari en qualsevol cuina d’un restaurant del municipi, la bellesa de la imatge se’n ressentiria. I del que es tracta és de donar sempre un missatge positiu. Això t’ho ensenyen en qualsevol curset de màrqueting.

A la millor és que compte amb el patrocini d’una empresa de productes d’higiene íntima. Veureu. Resulta que els ha vingut la regla i han passat per la farmàcia abans i s’han comprat uns tampons d’últim disseny que els permet saltar tot el dia i sentir-se segures. I així se les veu, contentes com un gínjol perquè han hagut de pagar el 21% d’IVA, a diferència d’altres països del nostre entorn que el tenen reduït. Però això, ja ho sabeu, són coses de dones.

El que fa més por és pensar com serà la presentació del Pla d’Igualtat de Calafell que anuncia el cartell. M’imagino a la regidora de Qualitat de Vida, Serveis Socials i Ocupació, Helena Rubio, llegint el seu discurs al centre cívic, mentre les noies de la imatge salten i ballen a l’escenari, al seu darrere, amb una pancarta que posa: Que bonic és ser dona quan es viu a Calafell!

Vaja, el que vindria a ser un missatge d’esquerres i reivindicatiu.

Autor: Cesc Vázquez

Periodista. Responsable de Comunicació a Podem Calafell.

3 pensaments sobre “Que contentes estem a Calafell!”

  1. Desgraciadamente, Sarah, la imagen que trasmite el cartel nada tiene que ver con la celebración de un día de reivindicación de la mujer. Lo peor es que ¿nadie se ha dado cuenta? Los que gobiernan son del PSC (con el apoyo de UAM, que es una agrupación de derechas, y Ciutadans). Quizás así se entiede un poco más.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s